UAВіза в Китай (КНР)

Чи потрібна віза в Китай

Віза в Китай є обов'язковою вимогою для поїздки громадян України в Піднебесну. З 2015 року безвізово можна перебувати в Китаї не більше 7 календарних днів, при цьому в'їзд повинен бути виключно через 6 аеропортів. У всіх інших випадках - потрібно оформлення візи в Китай.

Вартість візи в Китай

Види Китайських візформатСтандартна вартість
візи "під ключ" *, U $ D
Одноразова віза в Китай туризм (90/30) 110
бізнес (90/30) 230
Дворазова  віза в Китай туризм (180 / 30-30) 130
бізнес (180 / 30-30) 250
бізнес (180 / 60-60) ---
Мультивіза в Китай бізнес (180 / 30-60) ПІД ЗАПИТ
бізнес (360 / 30-60)
* Стандартний час оформлення візи - 7 днів.
Прискорене оформлення:
- 5 днів = + 27 U $ D
- 3 дні = + 40 U $ D

 

ОКРЕМІ ПОСЛУГИ Подача ваших документів без черги 550 грн.
Заповнення анкети 150 грн.

Див. Також Відкриття підприємства в Гонконзі

Документи, необхідні для оформлення Китайської візи:

  • Закордонний паспорт , термін дії не менше 6 місяців (для дітей від 6 років до 14 років, вписаних в паспорти батьків, обов'язково в паспорті наявність фото)
  • Копія ВСІХ * сторінок внутрішнього паспорта громадянина України 
  • Копія ВСІХ * сторінок другого закордонного паспорта (тим у кого він є)
  • 1 фото (3,5х4,5) (2 фото (3,5х4,5) для дітей вписаних в паспорт батьків)
  • Анкета

 

Всі сторінки з першої до останньої, навіть порожні. Можна на одному аркуші по два розвороту з кожного боку. 

 

Для дітей, які подорожують з батьками:

  • проїзний документ дитини (закордонний паспорт або вписані в паспорт до одного з батьків)
  • свідоцтво про народження (копія)
  • якщо дитина їде з одним з батьків - нотаріально завірене Заява від другого з батьків

Для громадян, які мають громадянство інших країн:

  • Вид на проживання (копія)

Дні подачі документів в консульський відділ Китаю : понеділок, середа, п'ятниця (09:00 - 11:30)

Термін оформлення  Китайський візи - 7 днів 

 

Що означають дані на китайській візі:

Віза в Китай

A - Категорія або тип візи
Категорія отриманої візи визначається буквою. Значення букв і категорій візи див. Нижче.

B - Кількість в'їздів
В'їзд: кількість разів, яке ви можете відвідати Китай протягом терміну дії візи. Існує всього 4 варіанти кількості в'їздів: 00 = нуль, 01 = один в'їзд, 02 = два в'їзду, M = необмежену кількість в'їздів

C - В'їхати до
В'їхати до: тут вказується гранична дата дії вашої китайської візи і передбачається, що ви в'їдете і покинете Китай до настання цієї дати. Дата виражається в форматі рік / місяць / дата.

D - Тривалість кожного перебування
Тривалість кожного перебування: максимальна кількість днів, яке ви можете перебувати в Китаї, під час кожного в'їзду. Тривалість перебування може коливатися від 5 днів до максимум 1 року зі дная останнього в'їзду.

категорії віз

Відповідно до Положення для іноземних громадян буде дванадцять категорій віз:

  • віза С ( віза члена екіпажу ), яка буде видаватися членам екіпажів повітряних суден, членам екіпажів морських суден і прямують разом з ними родичам, членам бригади залізничних поїздів міжнародного сполучення, водіям автотранспортних засобів при здійсненні міжнародних перевезень автомобільним транспортом;

  • віза D ( постійне проживання ), яка буде видаватися іноземним громадянам, які отримали в КНР право на постійне проживання (надається іноземцям, які здійснили інвестиції в КНР в певному розмірі, що мають заслуги перед КНР, керівникам найважливіших підприємств і науковим співробітникам);

  • віза F ( соціальний візит ), яка буде видаватися для відвідування КНР з метою наукового або культурного обміну, проведення досліджень, перевірок (для ділового візиту введена окрема категорія візи);

  • віза G ( транзитна віза ), яка буде видаватися в разі прямування транзитом через територію КНР повітряним, морським або наземним транспортом;

  • віза J1 ( довгострокова віза журналіста ), яка буде видаватися журналістам акредитованих в КНР іноземних інформаційних агентств та інших засобів масової інформації та віза J2 ( короткострокова віза журналіста ), яка буде видаватися іноземним кореспондентам для короткочасного відвідування КНР;

  • віза L ( туристична віза ); для туристичних груп може видаватися групова віза категорії L;

  • віза М ( діловий візит ), яка замість візи F буде видаватися іноземним громадянам, які приїжджають в КНР з метою проведення ділових переговорів і зустрічей з китайськими контрагентами, відвідування виставок та інших цілях, пов'язаних з веденням бізнесу з китайськими партнерами;

  • віза Q1 ( довгострокове відвідування родичів ), яка буде видаватися родичам громадян Китаю та іноземних громадян, які мають право на постійне проживання в КНР, для довгострокового (понад 180 днів) перебування на території КНР, і віза Q2 ( короткострокове відвідування родичів ) для родичів, які приїжджають в КНР на невеликий (до 180 днів) термін;

  • віза R ( віза фахівця ), яка буде видаватися іноземним висококваліфікованим і рідкісним фахівцям, в залученні яких зацікавлена держава. На відміну від проекту Положення віза фахівця не буде розділена на короткострокову та довгострокову;

  • віза S1 ( довгострокова віза для приватного візиту ), яка буде видаватися найближчим родичам (чоловікові або дружині, дітям, батькам, батькам чоловіка або дружини) іноземного громадянина, що перебуває в КНР у зв'язку з роботою чи навчанням, для довгострокового перебування в КНР і віза S2 ( короткострокова віза для приватного візиту ), яка буде видаватися найближчим родичам іноземного громадянина, що перебуває в КНР у зв'язку з роботою чи навчанням, для короткострокового перебування в КНР, а також іноземним громадянам, які в'їжджають в КНР д я дозволу особистих справ (наприклад, лікування, прийняття спадщини, оформлення опіки та ін.);

  • віза Х1 ( довгострокова навчальна віза ), яка буде видаватися іноземним громадянам для довгострокової (від 180 днів) навчання в Китаї, і віза Х2 ( короткострокова навчальна віза ), яка буде видаватися для короткотермінового навчання в КНР;

  • віза Z ( робоча віза ), яка буде видаватися іноземним громадянам, які в'їжджають в КНР з метою роботи. На відміну від проекту Положення робочі візи не будуть розділені на короткострокові та довгострокові.

Візи Q1 і Q2 будуть видатися тільки родичам громадян Китаю, які постійно проживають в КНР, та іноземних громадян, які мають право на постійне проживання в КНР (тобто проживають в КНР по візі D). Для родичів іноземних громадян, які перебувають в Китаї на навчанні або по роботі (по візі X1, X2 або Z), будуть оформлятися візи S1 і S2, спочатку призначені тільки для приватного візиту в КНР.

Віза F буде видаватися тільки в цілях соціального візиту. Для ділових візитів в КНР буде потрібно віза нової категорії М.

Ви шукайте віза в Китай Харків, Одеса, Дніпро, Київ: звертайтеся - ми професіонали своєї справи.